Vojo Stanic učitava se ...
Vojo Stanic

.kritikeVOJO STANIC

Robert Boyer

Image

ROBERT BOJER je urednik uglednog američkog časopisa Salamagundi i direktor Ljetnjeg instituta pisaca države Njujork. Predavao je na Skidmor koledžu u Saratoga Springsu i bio prvi profesor Tisovog fakulteta umjetnosti i književnosti na istom koledžu. Autor je devet knjiga uključujući i Uzbudljive žene, sputani muškarci (kratke priče) i Diktat diktatora (političke novele).

Kritika

Валерий Стефанович Турчин

Image

VALERIJ S. TURČIN je redovni profesor istorije umjetnosti na Univerzitetu Lomonosov, redovan član Ruske akademije umjetnosti i direktor moskovskog Društva obožavalaca umjetnosti Vasilija Kandinskog. Autor je preko trista pedeset stručnih radova i petnaest knjiga, među kojima se izdvajaju: Iz istorije zapadnoevropske kritike umjetnosti u 18. i 19. vijeku, Aleksandar I i neoklasicizam u Rusiji, Kandinski u Rusiji.

Kritika

Emir Kusturica

Image

EMIR KUSTURICA je međunarodno priznat filmski reditelj. Otac na službenom putu (1985) donosi mu Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Kanu i nominaciju za nagradu Američke filmske akademije Oskar za najbolji film sa neengleskog govornog područja. Podzemlje (1995), donosi mu i drugu Zlatnu palmu. Nedavno je režirao film Zavjet i pank operu Vrijeme Cigana na romskom jeziku.

Kritika